Beroepscode

Voor alle psychotherapeuten geldt dat ze zich dienen te houden aan de Beroepscode voor psychotherapeuten, die is opgesteld door de Nederlandse Vereniging vaan Psychotherapeuten.

Kort samengevat houdt dit in:

  • U recht heeft op informatie
  • U recht heeft op geheimhouding van uw gegevens
  • U recht heeft op inzage van uw dossier
  • U recht heeft om zelf een hulpverlener te kiezen
  • U recht heeft om een klacht in te dienen

 

Al het besprokene wordt als strikt vertrouwelijk behandeld. Informatie aan derden wordt slechts gegeven na uw schriftelijke toestemming. De geheimhoudingsplicht is vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO), de beroepscode voor psychotherapeuten en de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector (WKCZ).

Klachten

Indien u niet tevreden bent met de hulp die u heeft gekregen en/of de bejegening, is het mogelijk hiervoor een klacht in te dienen. Het is wel raadzaam in eerste instantie dit probleem met mijzelf te bespreken. Wanneer dit echter onvoldoende tevredenheid biedt, kunt u gebruik maken van de klachtencommissie bij de Landelijke Vereniging Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP).

Waarneming bij afwezigheid

Bij afwezigheid zal, indien noodzakelijk/wenselijk een waarnemer beschikbaar zijn. Dit zal meestal een therapeut vanuit de kostenmaatschap zijn waarbij ik ben aangesloten.

Crisis

In geval van een crisissituatie dient u contact op te nemen met uw huisarts of dienstdoende huisarts via de huisartsenpost. In overleg met de huisarts kan eventueel de crisisdienst van de GGZ worden ingeschakeld.

Privacyverklaring AVG

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Wilt u meer weten wat dit betekent met betrekking tot mijn diensten dan vind u hier mijn privacystatement.

Kwaliteitsstatuut

Kwaliteitsstatuut downloaden